Mikko Elo
Etusivu > Artikkelit > Urheilu > Vancouver 2010

Vancouver 2010


Tämä on varmasti koko vuoden 2010 kohokohta. Vaikka Suomen mitalitoivot löytyvätkin pääosin perinnelajien ulkopuolelta niin tuskin se kuitenkaan heikentää kisatunnelmia. Kunnon tavi varmaankin vielä lisää ennestään kiinnostusta talvilajeja kohtaan (suksilla on eteläsuomessa sittenkin käyttöä). Lisäksi meitä jotka eivät paikan päälle pääse hemmoitellaan HDTV:n koelähetyksillä - tämä kokeilu tosin on pääosin rajoittunut pääkaupunkiseuden tuntumaan. Maksullisilta kaapeli- ja satelliittiTV -tarjoajilta tosin on mahdollista saada tuo parempi HDTV -kuva. Kuvalaadusta voin vain sanoa, että ne, joilla on uudehko taulutv saavat jotain extraa HDTV:n myötä.

Mitalitavoite

Suomen virallinen mitalitavoite on 12. Kilpailijamme kuitenkin joutuvat kärsimään hieman aikaerosta, mutta tuo tuskin vaikuttaa lopullisiin tuloksiin.

Kilpailupäiväkirja


13.2. Avajaiset
Näyttävistä avajaisista huo9limatta. kisat ovat jo nyt alkaneet synkissä merkeissä. 30 kilpailijaa on "kärähtänyt" dobigista. Lisäksi Nodar Kumaritashvili on saanut harjoitukssissa surmansa. Surman aiheuttajaksi väitetään väärin suunniteltua kelkkarataa. Ensimmäistä kertaa avajaiset pidettiin sisähallissa, ja niin ikään ensimmäistä kertaa myös olympiatulen sytytti useampi henkilö samanaikaisesti.

17.2.2010 Ensimmäinen mitali Suomelle
Ensimmäistä mitalia on odoteltu jo pitkään, joten ehkä ei ole yllätys että "ensimmäinen" tuli uuden sukupolven urheilulajista halfpipesta. Voitonmakuun on silti päästy jo joukkuelajeissa - miesten ja naisten jääkiekossa. Mutta jos Suomi voittaa miesten jääkiekossa mitalin onko kyseessä Suomen voitto - Kun joukkuelistaa katsoo niin enemmänkin voitaisiin puhua "Amerikan - Suomalaisista".

25.2.2010 Suomen naiset toivat 2 pronssia
Erittäin hiljaisen mitalisadon korjausliike saatiin vihdoin kun ensin naiset voittivat pronssia 4x5km hiihdossa 22 vuoden tauon jälkeen. Ilta vain parani kun jääkiekon naiset voittivat Ruotsin jännittävässä ottelussa. Kolmaskin mitali olisi voinut olla mahhdollinen, mutta yhdistetyn mäkikilpailun tuuli-ja muut sääolosuhteet olivat jonkin verran oikukkaat. Tästäkin huolimatta Hannu Manninen saavutti oman henkilökohtaisen parhaan sijoituksensa Olympialaisissa ollen neljäs.

27.2.2010 Viimehetken korjausliikkeet
Jääkiekkoleijonat pystyivät sittenkin puristamaan pronssin Slovakiaa vastaan, erittäin tuskallisen USA ottelun jälkeen. Lisäksi Aino-Kaisa Saarinen voitti myös oman henkilökohtaisen pronssinsa taktikoituaan 30km hiihdossa.

28.2.2010 Päättäjäiset
Viimeiset lajit - miesten 50km hiihto ja jääkiekon finaaliottelu ei tuonut Suomalaisille mitään uutta. ja vuoden 2010 Olympialaisen loppuseremoniat saatiin päätökseen hyvissä merkeissä. Neljän vuoden päästä kisataan sitten Venäjällä - Toivottavasti tämän hetken juniorimme jaksavat harjoitella ankarasti - Tästä pitäisi olla hyvä parantaa. 
 
Popup ikkunaan ladataan sisältöä lennosta
 
 
Popup ikkunaan ladataan sisältöä lennosta