Mikko Elo
Etusivu > Artikkelit > Tietotekniikka > Pilviohjelmointia kuplassa

Pilviohjelmointia kuplassa

Kun uusien www-palveluiden ohjelmoijat ovat olleet jo jonkin aikaa pilvessä, muuttuvat ohjelmointityökalut ja todellakin uuden ohjelmointityökalun esittelystä voi päätellä että koodaaja elääkin kohta kuplassa. Koodaajan näkökulmasta tämä on jotakin uutta ja ehdottomasti voi nopeuttaa koodausta.


Kupla käyttöliittymän tuomia ajatuksia

Eri yhtymäkohdat ja functiot näyttävät löytyvän helposti, joten esimerkiksi ikkunan rullaamiselle ei oikeastaan ole tarvetta.

Eri projektien muokkaus hoituu helposti samassa työtilassa. Toki nyt näytetty demo ei kerro, mikäli tuohon "projektiin" voidaan laittaa laskuri, kauanko kyseiseen työhön ja muutokseen meni aikaa.

Eclipsestä valttikortti


Vaikka kupla käyttöliittymä onkin esimerkissä sovellettu lähinnä Javan koodaamiseen on käyttöliittymä itse asiassa käytettävissä monen muunkin ohjelmointikielen kanssa. Käyttöliittymä onb tehty Eclipsellä ja myös siksi sille onkin luvassa käyttöliittymä plug-in juuri Eclipseen. Eclipse ei taas rajoitu pelkästään yhteen ohjelmointikieleen, vaan on varsin moninainen ohjelmointi työkalu. Iselleni työkalu tuli tutuksi lähinnä Googlen Android sovelluskehitys työkaluna.

http://www.eclipse.org 
 
Popup ikkunaan ladataan sisältöä lennosta
 
 
Popup ikkunaan ladataan sisältöä lennosta