Mikko Elo
Etusivu > Artikkelit > Talous ja politiikka > Microsoftin korjausliike

Microsoftin korjausliike

Kellekkään ei ole jäänyt epäselväksi, että Microsoft on parin viime vuoden aikana kamppailut myyntinsä kanssa enemmän kuin koskaan. Nyt tehty korjausliikkeen pitäisi tuoda taas valuuttaa yhtiön kassaan.

Microsoftin tuki Windows Vistan perusversiolle loppuu tänään 12.4.2010. Kesän aikana loppuu tuki myös Windows 2000 palvelin ja työpöytä käyttöjerjestelmille, sekä myös Windows XP:n SP2:sta vanhemmille versioille. Siirtyminen yrityksissä Windows 2000:sta uudempaan käyttöjärjestelmään on pakkoinvestointi. Windows XP:ssä päivitysvaatimus tuntuu vapaammalta koska asiakkaat päivittänevät Windows 7:n omasta halustaan. Tätä edestauttaa se, että nyt nopeatehoiseksi mainittua Internet Explorer 9 selainta ei voida asentaa Windows XP - koneisiin.

Suora siirtyminen Windows 7:n ei aina ole aivan yksinkertaista, joten erillaiset konsultointiyritykset pääsevät ottamaan osansa ja tietenkin liputtavat Windows 7:n puolesta. Tosin Windows XP on jo aikansa elänyt ja Windows 7 on varmaankin monelle ainut ja oikea 64 bittinen  käyttöjärjestelmä.  Ne joilla ydinpalvelut ovat www-pohjaisia ei käyttöjärjestelmällä ole niinkään suurta merkitystä. Juuri tässä onkin Windows 7:n akileen kantapää - Windows ei ole enää välttämätön työkalu työpaikoilla. 
 
Popup ikkunaan ladataan sisältöä lennosta
 
 
Popup ikkunaan ladataan sisältöä lennosta