Mikko Elo

Ennusteet 2010

Vuosi 2010 tulee olemaan mielenkiintoinen ja pääosin nousujohteinen lähestulkoon kaikilla aloilla. Kuitenkin joissakin aloilla on odotettava läpimurtoa, vaikka markkinoilla olisi erinomainen tuote ja omaisi huiman potentiaalin, tulevat tuotteen markkinat jälkijunassa

Mobiililaitteet vuonna 2010

Motorola tulee yllättämään markkinat alkuvuoden puoliskolla uusien Google -puhelimien kanssa. Motorolan nousu on voimakasta etenkin yhdysvallooissa. Apple julkaisee uutuutensa, mutta sen kulta-aika odottanee vasta kesän puolelle. Loppuvuosi on Nokian juhlaa - Palvelut on saatu kuntoon ja tuotekehitys havahtunee helppokäyttöisten laitteiden suunnitteluun. Googlen laitteistopuolen ongelmat nähtänee myös vuoden loppupuoliskolla.Lukulaitteet - loppuvuoden hittiLoppuvuonna erinäiset kindlen tapaiset lukulaitteet tekevät tulemisen euroopan markkinoille. eKirjat eivät välttämättä paranna kirja-alan tuottavuutta vielä mutta tuovat selvän piristysruiskeen alalle.

Viihde-elektroniikan vuosi

Viihde-elektroniikan vuosi onkin vasta 2011, vaikka LED tekniikkaan perustuvat taulu TV:t tulevatkin markkinoille nyt jo kuluttajaystävällisempään hintaan, painottuu TV:n hankinta silti monella vasta vuoden 2011 alkuun. Blue-Ray soittimista arvioin tulevan loppuvuoden kova juttu varsinkin niihin yhdistettyjen verkko-ominaisuuksuuksien ansiosta. Asiaan vaikuttaa myös monien kohtuuhintaisten DVD soittimien ikääntyminen ja lukupään sekä tekniikan yksinkertainen ikääntyminen, joten Blue-Ray soittimista tulee erittäin haluttu tuote vuodelle 2010.

Rakentaminen huipulle

Rakentaminen elpynee hyvää vauhtia, ja asiakkaiksi tulevat erityisesti korjausrakentamisessa taloyhtiöt, jota muutenkin tulevat olemaan paljon esillä. Uusi lakiuudistus saattaa olla myös tukiranka tietyille yrityksille, sillä tuleehan taloyhtiöillä olla suuremmista hankkeista tiedot viideksi vuodeksi eteenpäin. Tätä voisi sanoa rakennus ja saneerausyritysten tilauskirjaksi.

http://www.omataloyhtio.fi 
 
Popup ikkunaan ladataan sisältöä lennosta
 
 
Popup ikkunaan ladataan sisältöä lennosta